duminică, 25 martie 2018

Bacalaureat 2018. Sesiune Specială, calendarul complet


Ministerul Educatiei a anuntat, in sfarsit, calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului de anul acesta. Potrivit Legii, metodologia pentru Bac ar fi trebuit publicata inainte de inceperea anului scolar pentru toate sesiunile de Bacalaureat, inclusiv pentru Sesiunea Speciala.

Sesiunea speciala a examenului national de Bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale pe discipline/sportive se va derula in intervalul 10-25 mai 2018. Comisia judeteana va nominaliza ulterior unitatile de invatamant care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala.
inscrierea candidatilor va avea loc in zilele de 10 si 11 mai.

Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura astfel:

14-15 mai - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna),

16 mai - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala

17 - 18 mai (evaluarea competentelor digitale).

21 mai - Limba si literatura romana

22 mai - proba obligatorie a profilului

23 mai - proba la alegere a profilului si specializarii

24 mai - limba si literatura materna.


Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatii de invatamant care va gazdui aceasta sesiune speciala, este prevazuta pentru data de 24 mai (pana la ora 18:00), depunerea contestatiilor fiind programata in cursul aceleiasi zile (18:00 - 20:00). In data de 25 mai vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca la Sesiunea Speciala de Bacalaureat se pot inscrie elevii care:

1. participa la loturile olimpice de pregatire pentru competitiile internationale sau participa la competitiile pe discipline scolare, sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale de Bacalaureat

2. sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si trebuie sa faca dovada ca:
a) au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de Bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national, sesiunea iunie – iulie 2017
b) desfasoara probele de admitere in acelasi timp cu probele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2017.
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro