marți, 3 octombrie 2017

Oficial. Elevii din București nu fac școală joi, 5 octombrie


Elevii din Bucuresti NU vor merge la scoala joi, 5 octombrie, zi in care se sarbatoreste Ziua Educatiei. Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a confirmat in mod oficial acest lucru, precizand faptul ca ziua libera este cuprinsa in Contractul Colectiv de Munca pe Bucuresti. In celelalte judete ale tarii, daca nu au aceeasi precizare in Contractul Colectiv de Munca, se vor organiza activitati extracuriculare. Acest lucru poate insemna activitati specifice la clasa sau diverse alte modalitati de a sarbatori impreuna cu elevii.

La fel ca si in 2016, elevii si prescolarii din Bucuresti NU vor merge la cursuri pe 5 octombrie, zi in care se sarbatoreste Ziua Educatiei.

"Este oficial, este cuprins in Contractul Colectiv de Munca pe Bucuresti. Bucurestiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Munca. Ceilalti, in tara, fac activitati extracurriculare. Asa a fost negociat in contractul de munca", a precizat Maria Stefania Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Asadar, in Bucuresti nu se vor face joi nici cursuri si nici alte activitati extracuriculare, elevii si profesorii urmand sa aiba, practic, o zi libera.

Ce se intampla, insa, in celelalte judete din tara?

Daca nu au aceasta zi libera in Contractul Colectiv de Muncam fiecare Inspectorat scolar, dar si fiecare scoala in parte, isi va organiza activitatile conform propriilor dorinte sau posibilitati, urmand sa aiba "activitati extracuriculare". Acest lucru poate insemna activitati specifice la clasa sau diverse alte modalitati de a sarbatori impreuna cu elevii.

UPDATE: Ministerul Invatamantului a anuntat oficial ca "in judetele Giurgiu si Braila, dar si in Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare. In celelalte judet, activitatea se va desfasura potrivit celor mentionate anterior".

Ziua Mondiala a Educatiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcata in fiecare an la 5 octombrie. In 2017, de Ziua Educatiei, se marcheaza 51 de ani de la adoptarea Recomandarii UNESCO si a Organizatiei Internationale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966).
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro