luni, 11 septembrie 2017

Noul an şcolar. Mesajul ministrului Educaţiei


Odata cu inceperea noului an scolar, Ministrul Educatiei a transmis un mesaj adresat cadrelor didactice, elevilor, dar si parintilor. Pe langa urari, acesta a facut noi promisiuni, si anume ca se va implica pentru rezolvarea problemelor din sistemul educational: "Voi lupta pentru a reduce si chiar elimina lipsurile din sistem. Vreau sa va vad in scoli primitoare, in siguranta si cu manuale pe banci", a spus ministrul, subliniind ca educatia a fost si va ramane un domeniu de interes major.


"Educatia a fost si va ramane un domeniu de interes major, mereu pe agenda publica. Si cum calitatea resursei umane este esentiala, vrem sa dedicam acest an scolar dezideratului de a face un pas decisiv spre o educatie de calitate, captivanta si coerenta pentru copiii Romaniei. Va adresez, asadar, cu cea mai inalta consideratie, un mesaj simplu: este menirea noastra, a profesorilor, sa insuflam elevilor iubirea de carte, sa-i ajutam sa descopere acest vast univers al cunoasterii. Iubiti si respectati elevul, oferindu-i ceea ce ne-au oferit si noua, de-a lungul timpului, generatii de dascali. Sanatosi sa fiti si deschisi tuturor provocarilor didactice care au darul de a eficientiza invatamantul romanesc", a afirmat ministrul Educatiei, in mesaj.

Potrivit acestuia, eficienta interventiilor, dar si realizarea dorintelor profesorilor nu pot fi atinse decat prin politici publice integrate, indeosebi intre domeniul Educatiei, al Sanatatii si cel Social, in general, si prin eforturi sustinute ale fiecarei comunitati in parte.


"Va invit, asadar, sa descoperim ce putem invata fiecare ... invatandu-i pe ceilalti si, astfel, sa reusim sa crestem impreuna! Orice inceput de an scolar inseamna sperante si emotii atat pentru copiii care pasesc timid, pentru prima data, intr-o sala de clasa, cat si pentru elevii care revin in mediul scolar familiar. In aceeasi masura, inseamna sperante si emotii pentru parinti si pentru noi, dascalii. Inainte de a fi ministru, am fost profesor, asa ca, dumneavoastra, profesorilor, va cunosc bucuria de a preda. Inainte de a fi profesor, am fost elev, apoi student, asa ca va cunosc si voua, scolarilor, dorinta de a invata. Insa experienta acestor ani m-a ajutat sa inteleg ca, doar sub o atenta indrumare a profesorului, elevul poate atinge un nivel de pregatire optim, care sa-i asigure succesul scolar. In acelasi timp, este valabila si reciproca: doar cu sprijinul elevului, profesorul isi poate implini pe deplin menirea", arata ministrul Educatiei.

Adresandu-se elevilor, Liviu Pop spune ca ei sunt cei mai importanti pentru parinti si profesori:

 "De aceea facem toate eforturile pentru a avea conditii care sa va ajute sa va concentrati fortele pentru a invata si implicit pentru a ne demonstra ca sunteti mai buni ca noi. Voi lupta pentru a reduce si chiar elimina lipsurile din sistem. Vreau sa va vad in scoli primitoare, in siguranta si cu manuale pe banci. Imi doresc ca acest nou an scolar sa reprezinte o rampa de lansare catre indeplinirea viselor voastre", a adaugat ministrul.
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro