sâmbătă, 16 septembrie 2017

Parcul Tineretului din București (scurt istoric)

Sursa foto:  RPF
Parcul Tineretului din Bucuresti se afla in sectorul 4, in apropierea zonei Piata Unirii. Datorita faptului ca ocupa o suprafata de aproximativ 200 de hectare, parcul este cel mai mare din Bucuresti.

Proiectul întocmit de arhitectul Valentin Donose (Institutul Proiect Bucureşti) a avut în vedere realizarea unei suprafeţe vaste de spaţiu verde pentru odihnă şi recrearea populaţiei din ansamblurile de locuinţe din partea sudică a oraşului. În cuprinsul parcului a fost amplasată Sala Ioan Kunst Ghermănescu (fosta Sala Polivalentă) destinată unor acţiuni culturale şi competiţiilor sportive.

Totodată s-a proiectat o mare platformă dalată, decorată cu grupuri statuare, cu scopul de a găzdui serbări ale tinerilor în aer liber.

În apropierea zonelor locuite s-au amplasat mari suprafeţe de joacă pentru copii, spaţii pentru odihnă, un debarcader. Proiectantul a propus realizarea unui mare lac, în suprafaţă de 13 ha, alimentat natural din pânza freatică şi a trei insule, dintre care două sunt legate de mal prin poduri mici, acestea încadrându-se armonios în configuraţia malurilor sinuoase şi constituie repere vizuale agreabile.Prin modelarea terenului, diferenţele de nivel fiind variabile şi ajungând în anumite puncte până la 16 m se pune în valoare oglinda lacului, formându-se poziţii favorabile de observare a panoramei. Arhitectul a reuşit, cu mult talent, ca artera principală să descrie o curbă largă, iar vederea dominantă de la intrare să intercepteze axial un mare bazin circular cu apă, punct focal şi pentru perspectiva Sălii Polivalente.

Sursa foto:  RPF
Alte elemente interesante ale compoziţiei sunt: rozariu circular cu diametrul de 200 m, prevăzut cu alei interioare dalat, un parter curbat, cu lăţime variabilă, încadrat de alei cu platani conducând spre aleea dalată care domină priveliştea. Compoziţia de ansamblu este interesantă, caracterizându-se printr-o judicioasă echilibrare şi dimensionare a elementelor şi, în acelaşi timp, prin varietatea peisajului.

Pe unde se intra in Parcul Tineretului?

Dinspre Colegiul National Gheorghe Sincai – de altfel intrarea dinspre Colegiul National este si cea principala;
Dinspre Bulevardul Brancoveanu, pe langa Mc Donalds sau statia de metrou Constantin Brancoveanu;
Dinspre Soseaua Oltenitei – pe langa “Gradina de Sud”;
Dinspre Bulevardul Tineretului – se poate face accesul si cu masina catre Sala Polivalenta si pietonal in Parculetul Copiilor (cel de langa Palatul Copiilor);

OffTopic aniversează 2 ani de existență, unde altundeva decât în TINERETULUI, pe 23 septembrie, începând cu ora 15:00. Evenimentul este susținut de Mirinda și Primăria Municipiului București.

Distractie in Parcul Tineretului

De-a lungul anilor parcul a suferit mai multe modificari, in ultimii ani devenind din ce in ce mai pus la punct cu rigorile vremurilor. Astfel daca te hotarasti sa iti petreci ceva timp in Parcul Tineretului, fie ca e weekend sau doar o seara obisnuita din timpul saptamanii, iata ce vei gasi ca sa te distreze si sa te destinda:

Aparate de fitness
Inchirieri biciclete
Lac
Mese de Ping-Pong
Mese de sah
Mese de table
Minigolf
Oraselul copiilor – A fost cel mai mare parc pentru copii din Romania la momentul contructiei. Este momentan in renovare. Se pare ca suprafata se va transforma intr-un water park.
Partie de ski
Pasari salbatice
Piscina
Pista de biciclete
Pista de Karting
Restaurante
Spatii amenajate pentru caini
Spatii amenajate pentru copii
Spatii amenajate pentru gratar
Spatiu de echitatie
Strand
Terase
Teren de Motocross
Terenuri de basket
Terenuri de fotbal
Terenuri de tenis
WiFi
Skating zone

Informații preluate de pe tineretului.wordpress.com
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro