miercuri, 30 august 2017

Manual sport, clasa 5. Autorii îi învață pe copii cum să meargă


Am răsfoit noul manual care începând cu 11 septembrie va ajunge pe băncile elevilor. Manualul este prezentat de către Laura și Laur. ”Ei s-au cunoscut la Olimpia, cu ocazia primei ediții a Jocurilor Olimpice antice, când Laur a primit cununa de lauri pe care o poartă și astăzi.”, ne anunță autorii manualului.

De asemenea, din primele pagini aflăm că ”acest manual  este diferit de cele pe care tu le-ai studiat până acum, deoarece el nu este structurat pe lecții ca alte discipline. ” Cu siguranță modul de abordare este unul diferit. Câteva pasaje atrag însă atenția, și nu neapărat în sensul bun. La pagina 40, copiii de 12 ani învață cum să meargă.

Elevii află că ”în timpul mersului, vei păstra contactul (sprijinul) permanent au unui picior cu solul”.

Câteva pagini mai târziu, autorii manualului au abordat subiectul ”târârea”, ”unul dintre primele tale procedee de deplasare pe când erai nou-născut” și foarte important, ”pe care îl vei perfecționa ca și tehnică, de-a lungul timpului, în funcție de cerințele impuse de viața de zi cu zi”.

Sigur, manualul cuprinde și informații care sunt folositoare. Regăsim aici sfaturi care îi ajută pe copii să prevină adoptarea atitudinii scoliotice, dar și a atitudinii lordotice.

Vezi AICI manualul
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro