miercuri, 28 iunie 2017

UPDATE Bacalaureat 2017. Ce subiecte au primit elevii la Istorie şi Matematică. Barem de corectare


UPDATE 10.40 Elevii care au ieşit de la examenul de Bacalaureat la proba de Istorie (profil Uman) ne-au dat detalii despre subiecte, mulţi spunând că li s-au părut exagerat de grele, la nivel de facultate, nu de liceu.  

La Istorie, una dintre cerinţe a fost despre Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. O altă cerinţă a fost ca elevii să argumenteze printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală. 

La un alt subiect elevii au avut de scris despre România postbelică – două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi să prezinte opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea. Elevii au avut de prezentat şi acţiunile diplomatice ale domnitorilor români (Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare) şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea. 

Părerea profesorilor cu care am discutat este că, la o primă vedere, subiectele au fost de o dificultate peste medie. La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale. La proba de Matematică de la liceele teoretice, elevii au avut de rezolvat exerciţii cu progresii aritmetice, relaţiile lui Viete, multipli de 15, puncte coliniare, determinant şi sinus, apoi matrice şi polinom, funcţii şi integrale.


click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro