luni, 26 iunie 2017

Bacalaureat 2017. Proba scrisă, Limba Română. Barem de corectare„Per total, subiectele au fost puţin mai dificile în comparaţie cu anii trecuţi. Consider că se putea obţine nota 6-7 cu uşurinţă. Poezia nu ar fi trebuit să le dea bătăi de cap, deşi cred că ar fi fost mai uşor pentru ei să primească o poezie de la un autor cunoscut. Faptul că au fost lăsaţi să aleagă între operă scrisă de Slavici şi una de Rebreanu le-a conferit o anumită flexibilitate evaluaţilor, ceea ce este un lucru bun pentru ei. Subiectul al II-lea nu mi se pare ieşit din comun. Trebuiau doar să ştie cum să facă o argumentare într-un mod logic şi coerent“, a explicat pentru Adevărul, Mihaela Apetrei, specialist în Limba Română. „Subiectele au mers pe acelaşi tipar ca în anii trecuţi. Cerinţele au avut un nivel de dificultate mediu spre dificil. Cred că se putea obţine nota 7,50-8 cu uşurinţă. Textul argumentativ de la subiectul al II-lea a avut o temă generoasă, acccesibilă elevilor. Cât despre subiectul al III-lea, acesta a fost unul relativ uşor pentru candidaţi pentru că în general ei înţeleg mai bine genul epic, comparativ cu genul liric sau dramatic“, a declarat profesoara Ruxandra Achim

  PROFIL UMAN  

PROFILUL UMAN  La primul subiect elevii au avut de caracteriat relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda. La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică, potrivit elevilor care au ieşit din sală.

 PROFIL REAL 


PROFILUL REAL Subiectul I: elevii au avut mai multe cerinţe dintr-un text la prima vedere - poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinţe, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei în text. 
La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipă. La subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

REZOLVAREA SUBIECTELOR

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro