joi, 22 iunie 2017

Bacalaureat 2017: Proba obligatorie a profilului. Modele de subiecte la Istorie - UMAN


Liceenii susțin, în 28 iunie, proba scrisă obligatorie a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Istorie, iar cei de la real, la Matematică.

La Istorie, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. 

În modelul pus la dispoziție de Ministerul Educației, la Istorie, la primul subiect, elevii trebuie să răspundă la șapte întrebări pe baza a două fragmente din surse istorice. La primele cinci cerințe, elevii găsesc răspunsurile în text. Doar la ultima trebuie să apeleze la ceea ce au învățat la școală și să prezinte două institu ții centrale din spațiul românesc în secolele al XIV-lea - al XVI-lea.

La al doilea subiect, liceenii au de citit un text mai lung din Istoria românilor. Pornind de la el, trebuie să răspundă la șase întrebări mai complicate ca la primul subiect. La primele patru cerințe, răspunsurile se găsesc în text. La ultimele întrebări, elevii au de formulat un punct de vedere referitor la rolul Consiliului Național în cadrul evenimentelor din 1918, respectiv să argumenteze, printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia o practică politică din România Mare a contribuit la evoluția democratică a acesteia.
La ultimul subiect, elevii au de redactat un eseu, de aproximativ două pagini despre România Postbelică. Liceeni trebuie să aibă în vedere câteva aspecte pentru a obţine punctajul maxim. Ei trebuie să prezinte un fapt istoric referitor la politica internă a României din perioada naț ional comunismului, să menționeze o acțiune prin care România a participat la relațiile internaționale din aceeași perioadă și să-și exprime opimia cu privire la construcția democrației în perioada postdecembristă.

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro