miercuri, 12 aprilie 2017

Singurul elev din țară care s-a calificat la 5 olimpiade naționale. Află povestea lui David Turtureanu


Un elev de la Colegiul National “Stefan cel Mare” din municipiul Suceava este singurul elev din tara calificat la cinci olimpiade scolare, dupa cum reiese din datele Ministerului Educatiei. David Turtureanu este elev in clasa a VIII-a la colegiul sucevean, iar de anul viitor se vede elev la aceeasi unitate de invatamant, chiar daca a inceput sa primeasca oferte de la scoli din Capitala, conform obiectivdesuceava.ro.

Dupa o munca sustinuta, el s-a calificat la cinci olimpiade, dar din pacate va participa doar la trei dintre ele, concursurile la unele discipline fiind programate in aceeasi zi.

"Este nevoie de multa munca si de seriozitate, trebuie acordata o mult mai mare atentie scolii, dar o fac cu pasiune pentru materiile la care sunt calificat la olimpiadele nationale", a declarat David Turtureanu.


Olimpiadele nationale sunt organizate in vacan­ta de primavara, dupa sarbatorile de Paste, iar David a renuntat la doua dintre ele, mai exact la Chimie si la Informatica, pentru ca se suprapuneau datele de sustinere a concursurilor cu cele de la Astro­no­mie si Fizica. Astfel, elevul de la Colegiul National "Stefan cel Mare" va participa la olipiadele nationale de Astronomie, Fizica si Lingvistica, aceasta din urma desfasurandu-se la jumatatea lunii mai, la Targu Magurele.

"Astronomia cu siguranta este obiectul meu favorit, urmat de Fizica. Pentru profesorii de la clasa am ramas la fel ca si pana acum, insa profesorii la materiile la care sunt olimpic lucreaza cateodata diferentiat cu mine, dar nu fac foarte mari concesii”, a spus David.

Mama lui, care l-a sustinut mereu, a povestit cat de mandra este de fiul sau: „Este o minune de la Dumnezeu. Sunt fericita pentru el. Noi am fost de acord cu ceea ce David a decis sa faca, dar uneori ii spunem ca este prea mult, ca trebuie sa se mai opreasca, sa mai faca si cate o pauza. Cum s-ar spune, este un copil fara copilarie”, spune Elena Turtureanu, mama lui David. 

Cuvinte de lauda la adresa acestui elev au si cadrele didactice care il ajuta zi de zi pe acest drum al performantei: “David Turtureanu este un copil modest, cu mult bun simt. Faptul ca imi este elev e o bucurie, dar si o provocare. Aceasta provocare o simt si unii colegi ai sai, dar cu toate acestea are o relatie frumoasa cu ei”, a declarat profesoara Loredana Epure, diriginta lui David. 

 “Un elev exceptional, a carui pasiune este stiinta. Inca de cand l-am cunoscut, la inceputul gimnaziului, am remarcat interesul lui deosebit pentru disciplinele reale si capacitatea lui de a asimila si aprofunda noile cunostinte. Informatica a devenit si ea una dintre pasiunile lui, alaturi de Matematica, Fizica, Astronomie. In clasa a VI-a s-a calificat pentru prima data la etapa nationala a Olimpiadei de Informatica, iar de atunci, an de an, se claseaza pe primul loc. Putinul timp liber pe care il are il dedica studiului, pentru a deveni mai bun, mai competitiv”, a declarat Raluca Costineanu, profesoara de Informatica a lui David.
sursa: portalInvatamant.ro

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro