joi, 27 aprilie 2017

Cele mai bune sucuri naturale pentru micul dejunȘtiai că lichidele sunt mai ușor digerabile dimineața decât alimentele solide? Din acest motiv, este posibil să tolerezi mai ușor un mic dejun lichid. Iar acest principiu îți poate fi de folos, în special dacă faci parte din categoria oamenilor care nu pot mânca dimineața. Sucurile naturale îți pot oferi un plus de energie la început de zi. Acestea pot întări sistemul imunitar și te pot proteja de o varietate de boli, datorită conținutului bogat în nutrienți. Pe de altă parte, storcătoarele elimină fibra din fructe, așa că trebuie să îți iei conținutul de fibră din alte alimente sau să păstrezi și pulpa fructelor în suc. Totodată, dacă folosești doar fructe, ai grijă la aportul de calorii pe care îl ingerezi. Astea fiind spuse, dacă ai un storcător de fructe şi legume, iată câteva sugestii de sucuri naturale recomandate.

Sucul de sfeclă, măr şi mentă
Sfecla nu este primul ingredient care îţi vine în minte atunci când vorbeşti despre sucuri, însă această legumă capătă tot mai multă faimă. Sucul de sfeclă îmbunătățește rezistența organismului la efort, mărește volumul vaselor de sânge și îmbunătățește presiunea sângelui. Mărul şi menta oferă un gust mai tolerabil şi, în plus, vin şi ele cu un aport de nutrienţi.

Sucul de ananas
Sucul de ananas este suficient de dulce de unul singur, astfel că nu e necesar să adaugi zahăr. Acesta poate ajuta în prevenirea cancerului de piele, prin îmbunătățirea imunității. Te protejează de razele ultraviolete ale soarelui și asigură protecție împotriva dezvoltării tumorilor, prin eradicarea celulelor canceroase, cu ajutorul antioxidanților. Totodată, acesta are proprietăți antiinflamatorii și poate preveni formarea cataractei, dar și apariția bolilor respiratorii precum astmul.

Sucurile din citrice
Acestea sunt o sursă importantă de vitamina C, care întărește sistemul imunitar și te apără de răceli. De asemenea, vitamina C ajută la optimizarea absorbției nutrienților din alimente, de aceea e important să o consumi în mod regulat. De fapt, acesta e și motivul pentru care sucul de portocale a devenit un aliment de bază la micul dejun. Dacă vrei să încerci un suc mai interesant, îți recomand să storci un grapefruit roșu cu portocale și boabe de rodie. Îți garantez că te vei îndrăgosti de gustul acestuia.

Autor: Anca Pop / bunadimineata.ro

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro