vineri, 10 martie 2017

Luni începe simularea Evaluării Naţionale 2017. Când se afişează rezultatele


Săptămâna viitoare, în perioada 13-16 martie, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea Evaluării Naţionale 2017. Prima probă are loc pe 13 martie 2017, la Limba şi Literatura Română, iar joi va avea loc proba scrisă la Matematică, urmând ca rezultatele să fie anunţate până pe data de 31 martie. 

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică. 

Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2016-2017:

13 martie: Limba şi literatura română
14 martie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
16 martie: Matematică
31 martie: afişarea rezultatelor.

Din 13 martie, timp de patru zile, elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională. Rezultatele urmează să fie afişate în data de 31 martie. Ca şi în anii trecuţi, notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate de profesori.

Profesorii susţin că Simularea Naţională are şi alte avantaje, pe lângă testarea nivelului de cunoştinţe.

În prezent, Simularea Naţională nu este un examen obligatoriu. De aceea, nu toţi elevii îi acordă o foarte mare atenţie.


Rezultatele obţinute de elevi la Simularea Naţională vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii.


click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro