joi, 23 februarie 2017

#RomâniaWOW. Braşov într-o zi: 8 locuri pe care merită să le vizitezi


Brașov este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Brașov și Poiana Brașov. Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea, este confirmat drept centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), "oras liber regal", unul dintre centrele economice si culturale ale Transilvaniei.

Brașovul este cunoscut și datorită Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”, ce se ținea aproape în fiecare an în centrul orașului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Thomas Anders, Toto Cutugno, Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera. Stațiunea de iarnă Poiana Brașov se află la 12 km distanță de centrul municipiului, dispunând de o infrastructură dezvoltată pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Centrul istoric al Braşovului: Piaţa Sfatului
Orice vizită începe cu centrul istoric. După o plimbare pe Strada Republicii de-a lungul căreia admiri arhitectura frumoaselor clădiri, vei ajunge în Piaţa Sfatului, vestită şi pentru găzduirea festivalului Cerbul de Aur. Toate clădirile din Piaţa Sfatului din Braşov îţi dovedesc prin arhitectura lor originea gemanică a acestui frumos oraş. În Piaţa Sfatului te poţi aşeza vara la o terasă şi astfel să te bucuri de toată frumuseţea ce te înconjoară.

Piaţa Sfatului găzduieşte în funcţie de sezon diverse manifestări, noi am putut vedea Târgul de Crăciun.


În mijlocul pieţii se află Casa Sfatului care găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie. Tot în Piaţa Sfatului se află şi Biserica Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Mureşenilor (Casa Mureşenilor). 

Strada Sforii din Braşov
Ce zici de o stradă pe care încape doar un om sau doi deoadată? Între străzile Cerbului şi Poarta Şchei vei descoperi o stradă de 83 de metri lungime şi cu o lăţime de doar 1-1,4 metri. Aceasta este Strada Sforii, care te va face să te simţi mic dar îţi oferă şansa să faci poze de Hulk Cool.  Strada Sforii a fost de fapt un simplu coridor care îi ajuta pe pompieri.


Bastionul Ţesătorilor
După ce treci prin Strada Sforii, la 5 minute de plimbare poţi vizita Bastionul Ţesătorilor. Programul de vizitare este în fiecare zi de Marţi până Duminică între orele 09:00 – 17:00, Luni fiind închis. Biletul pentru adulţi costă 7 Lei şi 1.5 Lei pentru preşcolari, elevi şi studenţi. Pentru fotografiere trebuie să plăteşti o taxă de 25 lei şi respectiv 35 lei pentru filmare.


Poarta Şchei
De la Bastionul Ţesătorilor vei coborâ pe Strada Coşbuc până pe Strada Poarta Şchei. În capătul acestei străzi se află Poarta Şchei construită în 1827.


Poarta Ecaterinei
Continuăm plimbarea şi descoperim frumoasa Poartă de Sud sau Poarta Ecaterinei construită în secolul al XVI-lea. Aceasta a fost construită pentru accesul în cetatea medievală. Din construcţia originală se păstrează azi doar turnul exterior ridicat în 1559. Pe frontispiciul acestuia vei putea admira stema oraşului.


Turnul Negru
Turnul Negru îţi oferă oportunitatea unor poze superbe cu Braşovul. Acest turn este unul din cele 4 turnuri de observaţie ale Cetăţii Braşovului construit ca o fortificaţie independentă. Numele acestui mic turn se trage de la un trăsnet care l-a înnegrit.Strada după Ziduri
După ce cobori de la Turnul Alb, poşi să faci o plimbare pe Strada după Ziduri şi astfel să ajungi pe Bulevardul Eroilor. Strada după Ziduri este de-a lungul unei laturi fortificate a Cetăţii Braşovului.Biserica neagră
Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. Având o lungime de peste 89 de metri este considerată a fi cea mai mare biserică din România. Datorită mărimii ei, când a fost finalizată a primit titlul de Cea mai mare biserică dintre Viena și Constantinopol..


In fiecare miercuri va prezentam campania #RomâniaWOW, 
tara in care traim si pe care trebuie sa o descoperim, in fiecare zi.

Poze & info: George Damian, Robert (romanticu.org)

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro