luni, 13 februarie 2017

Elevii vor vacanță de iarnă de 3 săptămâni și vacanță de vară de la 1 iunie la 1 septembrie


Ar fi bine ca vacanta de iarna sa aiba 3 saptamani, iar vacanta de vara sa incepa pe 1 iunie si sa se incheie pe 1 septembrie. Asta isi doresc elevii de la noua structura a anului scolar, ca reactie la propunerea facuta de Ministerul Educatiei. Va fi insa destul de greu de reusit cu a doua propunere, in conditiile in care ea s-a mai vehiculat, dar nu a fost adoptata.

Consiliul National al Elevilor a reactionat la proiectul de structura a anului scolar 2017-2018 propus de Ministerului Educatiei si a adus doua amendamente importante.

Vacanta de iarna sa aiba trei saptamani si vacanta de vara de la 1 iunie la 1 septembrie,sunt cele doua doleante pentru care se vor trimite amendamente catre Ministerul Educatiei. 

Vicepresedintele Consiliului National al Elevilor, Stefan Alexandru Stancu, a explicat pentru „Adevarul” ca vacanta de vara, asa cum este prevazuta in proiectul actual al anului scolar 2017-2018, incepe prea tarziu pentru conditiile meteorologice ale Romaniei, iar orice ora devine insuportabila in clase dincolo de 1 iunie.  

"Ne gandim la confortul termic. N-ar fi o problema cele 15 zile din spetembrie, dar reprezinta o problema destul de serioasa cele 15 zile din iunie, cand temperatura devine insuportabila. De asemenea, vrem ca aceasta perioada de vacanta de vara, 1 iunie – 1 septembrie, sa ramana batuta in cuie, sa nu o mai poata schimba nimeni, iar indiferent daca aceste date cad miercuri sau joi, sa stim in fiecare an de cate saptamani dispunem in fiecare an", a declarat vicepresedintele CNE, Stefan Alexandru Stancu.

Propunerea legata de vacanta de vara a mai existat si in trecut, dar nu a fost luata in considerare. Argumentele contra au fost faptul ca "agentiile de turism si-ar pierde parintii si profesorii de clienti in extrasezon, iar, pe de alta parte, profesorii nu ar avea timp sa se pregateasca de scoal?, daca ar incepe cursurile pe 1 septembrie".

Cat priveste vacanta de iarna, se vorbeste despre faptul ca in mediul rural nu sunt bani si nici conditii pentru clase incalzite, acest lucru afectand grav sanatatea si randamentul elevilor.

Proiectul de ordin privind noua structura scolara este in dezbatere publica pana pe 24 februarie.

click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro