marți, 17 ianuarie 2017

Guvernul dă bani și studenților: Burse duble și transport gratuit cu trenul


Studentii vor beneficia de burse dublate si transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern in sedinta de vineri.
"Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fondul pentru bursele studentilor creste de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studentii vor beneficia de transport gratuit pentru calatoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) remis Ziare.com.
Reprezentantii ANOSR suntin ca fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei fata de anul trecut, pana la un total de 546 de milioane de lei.
"Asadar, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitatile de stat din Romania ar trebui sa mareasca valoarea burselor acordate sau sa acorde un numar mai mare de burse studentilor, cel tarziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se mentioneaza in comunicatul citat.
Totodata, reprezentantii ANOSR propun ca "cel putin 30% din fondul total pentru burse sa fie alocat catre bursele acordate pe criterii sociale" si mai cer ca universitatile sa aiba posibilitatea "de a acorda studentilor proveniti din categorii defavorizate masa la cantina si cazare in camine in regim gratuit".

Pe langa beneficiile pentru studenti, Guvernul a adoptat in sedinta de vineri mai multe masuri sociale pentru diverse categorii, printre care majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, cresteri salariale pentru artisti si angajatii din admnistratia publica, precum si majorarea punctului de pensie.
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro