marți, 17 ianuarie 2017

Dezvoltarea educațională în România


Mediul universitar din Romania este in continua dezvoltare, cu toate reformele din sistemul educational, schimbarile sociale, tehnologice si culturale, putem spune ca la nivelul Uniunii Europene tara noastra se situeaza la mijlocul clasamentului in ceea ce priveste eficienta acestuia.

Cresterea ofertelor de cursuri de formare si a interesului personal in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala fac ca tot mai multi tineri sa fie interesati de o cunoastere si un progres continuu, rezultatele din invatamant fiind tot mai bune de la an la an.

Astfel, aceste preocupari atrag dupa sine si o competitie in randul cursantilor, fie ca vorbim de liceu, scoli profesionale (post-liceale), sau mediul universitar. Aceasta competitie se rasfrange mai ales in cresterea nivelului educational, iar absolventii sunt tot mai bine pregatiti.

In ultimii ani, conform numeroaselor studii putem vorbi de o crestere a ofertelor locurilor de munca, iar implicarea guvernului prin diverse legi asigura astfel un cadru social si economic favorabil angajarii in Romania.

"Problemele" cu adevarat mai dificile ale unui cursant, fie ca vorbim despre un elev sau un student le reprezinta perioadele evaluarii, testele si examenele. Mai nou, putem vorbi si despre situatia admiterilor unde intervine concurenta. De cele mai multe ori invatatul este lasat pe ultima suta de metri, iar o parte din cursanti apeleaza la diverse metode eficiente de invatat.

Psihologii sustin ca una dintre cele mai bune metode de a invata o constituie cea a reprezentarii vizuale, incurajand tinerii sa foloseasca markere de diverse culori, in functie de complexitatea si importanta informatiei ce urmeaza a fi retinuta.

Astfel, pe langa evidentierea propriu-zisa, la nivelul creierului se face si o asociere intre culoare si informatie, aceasta din urma fixandu-se mai bine. In plus, retinerea informatiei pe termen lung este mai eficienta, invatatul devine mai logic, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Pe de alta parte, sunt si persoane mai lenese care apeleaza la diverse alte metode, fara a invata. Exista numeroase solutii pentru a "trisa" un examen, in ultima perioada dezvoltandu-se un adevarat segment de piata in acest sens. Si metodele de copiat sunt tot mai diverse si tot mai complexe, de la clasicele metode ce implica fituicile si scrisul pe banca pana la pixuri cu ultraviolete, casti de copiat si ceasuri inteligente.

Rezultatele de multe ori nu sunt cele dorite, de aceea cea mai buna metoda ramane invatatul. Niciodata nu trebuie ca un cursant sa se lase pe ultima suta de metri, astfel criza de timp se transforma intr-o adevarata panica care duce la apelarea la aceste metode de risc, care nu aduc niciun beneficiu nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

In plus, dupa terminarea scolii si participarea la un interviu in vederea angajarii, informatiile acumulate de-a lungul timpului vor fi riguros testate, iar o persoana nepregatita nu are mari sanse in dezvoltarea unei cariere pe plan profesional.

Intr-o societate in care accentul este tot mai mult pus in vederea dezvoltarii educatiei, a acumularii de informatie si a pregatirii temeinice, motivatia si vointa au cel mai important rol. Nu trebuie neglijat viitorul din nicio perspectiva, cheia succesului cu siguranta o constituie corectitudinea, moralitatea si echilibrul.
click me to reveal the contact form

Get in touch with us:

Nume

E-mail *

Mesaj *

DIN 21 NOIEMBRIE NE MUTĂM PE MUZZIX.RO

www.muzzix.ro